Продукти
  Функционални храни Биомилк
  Пробиотик Биомилк
  Синбиотик Лактера
  Синбиотици Меджик Пауър
  Органична козметика
  Синбиотик Laktera+
  Пробиотици от козе мляко
  Пробиотична Закваска
  Пробиотични глицеринови сапуни
  Бижута за магнитотерапия

Здравна информация
  Информация за пробиотиците
  Уникални качества
  Функционални храни
  Клинични проучвания
  Експериментални проучвания
  Билкови екстракти и масла комбинирани с пробиотици
  Пробиотици и козметика
  Магнитотерапия

Независими консултанти
  Регистрация на консултант
  Принципи на работа
  Директни продажби
  Често задавани въпроси

Информация за нас
  За нас
  За контакти
  Доставка на пробиотици
  Офиси и представителства
  Пробиотици - видео
  Права за ползване

Често задавани въпроси 1. Въпрос: Как мога да си поръчам от продуктите ви?
  Отговор: Продуктите ни можете да закупите от офисите ни в София и Пловдив и представителството ни Кюстендил. Ако предпочитате можете да поръчате от офиса ни в София и от там ще Ви изпратим колет с вашата поръчка с наложен платеж - т.е. ще платите направо на куриера когато Ви достави пратката. Актуалните цени на доставката можете да разберете в сайта на фирмата с която работим: Speedy, а за да разберете приблизително теглото на поръчката Ви моля попитайте оператора който Ви обслужва.
 2. Въпрос: Съществува ли риск от предозиране при прием на предлаганите от вас пробиотици? Отговор: Всички продукти, които предлагаме представляват свръх концентрат на кисело мляко, като при някои то е комбинирано с етерични масла, билкови екстракти и витаминни премикси, затова само при тези видове трябва да се спазват инструкциите за приемане на всеки отделен продукт поставени на етикета. При продуктите без добавки няма опасност от предозиране тъй като организма Ви ще приеме часта от която има нужда и при насищане с Лактобацилус булгарикус останалата част просто ще изхвърлите. (Това са продуктите Биомилк Хепанорм, Биомилк Витал, Биомилк Пауър Енерджи, Биомилк Остотонин).
 3. Въпрос: Предлаганите от вас пробиотици лекарствени препарати ли са?
  Отговор: Не, нашите продукти са регистрирани като функционални храни служещи за превенция и профилактика на определени заболявания. По своята същност те представляват натурални пробиотици. Редовното им приемане не само ще оздрави целия Ви организъм, но и ще Ви помогне да предодвратите множество нежелани последствия пр приемането на лекарства.
 4. Въпрос: Могат ли да се комбинират и приемат едновременно няколко продукта?
  Отговор: Можете да комбинирате всички продукти по начина и в комбинацията която смятате за най-подходяща за вас, както от гледна точка на действието им така и от гледна точка на финансите които бихте отделили за продуктите.
 5. Въпрос: Могат ли да се приемат заедно с други лекарства?
  Отговор: Разбира се дори е препоръчително, тъй като пробиотиците нормализират стомашно чревната флора, коят за съжаление повечето лекарства - особено силните унищожават. Борейки се с лошите бактерии в организма ни и поддтискайки болката, химично създадените лекарства унищожават и добрите бактерии които са необходими на организма ни сам да се бори с лошите. Например жени които са приемали антибиотици често унищожават напълно "доброто" бактериално ниво във влагалищата си което е повод за развиването на множество болести. Приемането на голямо количество Лактобацилус булгарикус в тези случаи е изключително важно и ефикасно дори когато е орално.
 6. Въпрос: Каква е дозировката на продуктите?
  Отговор: На всеки един продукт има написана препоръчителна доза "от - до". Вариацията в количеството зависи от това колко бързо искате да почувствате ефекта и най-вече от текущото ви състояние.
 7. Въпрос: Могат ли да се взимат от хора алергични към млякото?
  Отговор: Около 2% от хората на земята за алергични към прясното мляко като това се дължи на млечната киселина която се съдържа в него. В нашите продукти тази киселина е извлечена и продуктите могат да се приемат от всички. Продуктите ни са създадени от проф. д-р Никола Александров, който е главен токсиколог и алерголог във ВМА и всички продукти са клинично изпитани в клиниката по токсикология и алергология.
 8. Въпрос: Могат ли да се приемат от бременни жени?
  Отговор: Изключително полезни за бременните жени са чистите ни продукти като най-много бихме препоръчали Биомилк Хепанорм (на прах). А за майките които кърмят децата си би бил много полезен продукта Биомилк Остотонин (на прах) , тъй като е обогатен с йонизиран калции - калции който е разграден на атомно ниво до състояние в което се усвоява директно и така не се натрупва в бъбреците. Калцият ще бъде от полза както за жената (за нейната коса, костна система и т.н.) така и за бебето което чрез кърмата ще приема достатъчно и качествено количество калции.
 9. Въпрос: Кое е по-добро - капсулите или храната?
  Отговор: Храните са многократно по-полезни заради цялата маса от полезни вещества които приемате и затова са по-добри и по-бързо действащи при хора които имат проблем със здравето. Капсулите от друга страна имат по-голямо количество от билковите екстракти и етеричните масла, а и имат преимущество си с удобната си форма за пренасяне. Те са изключително подходящи за общо поддържане на здравето. Капсулите които ползваме са от естествен желатин и натурални оцветители.
 10. Въпрос: Могат ли да се приемат от Вегетарианци?
  Отговор: При вегетарианците има един много сериозен проблем - изчерпването на калция, който е изключително важен във всеки един стадии от живота ни. Поради тази причина приемането на млечен, а не синтетичен калции, който за организма е все едно да се опитвате да пуснете компакт диск поставяйки го на грамофон, е изключително важно. Патента на проф. Никола Александров е започнал от задачата която му е била поставена преди около 20 години - да създаде продукт който да помогне на космонавтите да решат един от най-основните си проблеми - ОСТЕОПОРОЗАТА. В космоса, поради липсата на гравитация, космонавтите страдат от много тежка остеопороза. Така през 80-те години се ражда пра-родителя на нашите продукти. След разсекретяването на продуктите в края на 90-те години на XX век, всеки човек може да се докосне до това невероятно откритие и е наистина хубаво че не е останало като привилегия само на космонавтите. Хората на които тогава е бил изпробван продукта и са продължили да го взимат въпреки съзрастта си изглеждат наистина много по-млади от техните връстници и със сигурност страдат от многократно по-малко болести. Това е така защото Лактобацилус булгарикус извежда токсините от организма и действа като антиоксидант. Антиоксидантите от своя страна намаляват нивото на свободните радикали, които се приемат с дишането на замърсения въздух около нас и образно казано действат като ръжда на организма ни. Заради тези свободни радикали организма ни старее, иначе живата материя е вечна. Намалявайки нивото на свободните радикали в организма ни ние се борим със стареенето.
 11. Въпрос: Кога се проявява действието им?
  Отговор: При хората които наистина имат проблеми със здравето действието на продукта е много осезаем. Неоходимо е съвсем малко време тъй като тук всичко е на клетъчно ниво и поради което организма не губи сили в преработването му. При капсулните формули времето е малко повече тъй като желатиновата капсула първо трябва да се разтвори в стомаха, но дори и при нея това е бързо тъй като е от естествен желатин. Билковите екстакти и особенно етеричните масла бързо проникват тъй като Лактобацилус булгарикус действа като бърз преносител.
 12. Въпрос: Колко време след приемането им продължават да действат?
  Отговор: Съдържанието на Лактобацилус булгарикус в човешкия организъм се забелязва до 7-10 дни след спирането на приема му. Това се дължи на факта че след като лактобацилите попаднат в стомаха те започват да се размножават с голяма скорост и това продължа около 7-10 дни.
 13. Въпрос: Какава е разликата между пробиотик, пребиотик и синбиотик?
  Отговор: Пробиотикът това е натурален продукт съдържащ живи микроорганизми, като неговата цел е на биологично ниво да се бори с “лошите” микроорганизми като унищожава само тях, за разлика от антибиотика, който унищожава абсолютно всички микроорганизми. Пребиотик се нарича естествената среда в която пробиотика живее и се храни преди да попадне в организма. Образно казано това е нещо като капсула в която лактобацилите живеят докато попаднат в организма и се активират. Синбиотик е комбинация от пробиотик и пребиотик при което пробиотика се намира в тази своя естествена среда изградена от млечни протеини, които го обвиват и го запазват жив в продължение на много дълго време (няколко години) дори при стайна температура. Ако нашите продукти нямаха тази протеинова обвивка то те нямаше да могат да се съхраняват на стайна температура и лактобацилите биха се унищожили. Именно затова някои продукти като например закваските за киселото мляко, които съдържат само живи клетки на Лактобацилус булгарикус без пребиотик е необходимо да се съхраняват при –18 C.
 14. Въпрос: Как се приготвят и поставят маските за лице?
  Отговор: Маската за лице (лилава, жълта, розова, синя и зелена) за опаковани в пликчета (сашета) от по 5г. Съдържанието е прахообразно и се разтваря в легенчето им, заедно с няколко капки хладка вода се разбърква с пръст докато стане гъста каша, която намазвате на предварително измито и подсушено лице. Използвайте цялото количество и не запазвайте сместа когато вече е разтворена. Оставяте маската да престои около 20 мин. или докато усетите че е напълно изсъхнала на лицето Ви. След това върху мивката се опитайте да я отстраните от лицето си с пръсти като търкате нагоре надолу. Ако има части при които Ви е неприятно можете с малко вода да го измиете но не е желателно. След като свалите маската не бива да слагате крем поне 2 часа, защото лактобацилите продължават да действат, дори след отстраняването на маската от лицето ви.
 15. Въпрос: Кремовете за лице подходящи ли са при акне?
  Отговор:
  Кремове за лице (дневен и нощен) съдържат 41 билки, 21 амино киселини, ДНК фрагменти на Лактобацилус Булгарикус и розова вода. Изцяло натурални кремовете са подходящи за всеки тип кожа, а при раздразнената и склонна към инфекции кожа има изключитлно благоприятно действие тък като облекчават инфекциите и действат като бързо заздравители благодарение на ДНК фрагментите на Лактобацилус булгарикус. Особено добър резултат дават в комбинация с розовите маски за лице от серията ни Mariah’s face и приемането на Биомилк Хепанорм орално.
 16. Въпрос: Как най-добре се разтватят храните?
  Отговор: 11-те вида функционални храни под формата на прах които предлагаме в разфасовки от 10гр., 100гр. и 250гр. се разтварят най-лесно в шейкър или миксер за да получите най-гладка консистенция. Изключително вкусни са когато са разтворени в студено прясно или кисело мляко. За да постигнете приятни нежен вкус на карамел не бива да преразреждате субстанцията, затова слагайте по малко течност и пробвайте докато достигнете най-харесвания от вас вкус и гъстота. Пийте шейковете веднага и не ги оставяйте продължително време тъй като живите клетки ЛББ ще започнат да подквасват млякото. Стандартно количество за смесване е 1:10, т.е. на 200 мл. течност да сложите около 20 гр. от сухият продукт.
 17. Въпрос: Продуктите български ли са?
  Отговор:
  Да продуктите са изцяло български, като само някои от компонентите, които не се произвеждат в България са вносни. Лактобацилус булгарикус е най-големият по размер лактобацил и вирее само в България и най-северните части на Гърция. Затова и нашият продукт е изцяло български. Единствено някой от невиреещите плодове (Папая) или от билковите екстракти, като Жен Шена и Алое Верата се внасят от най-добрите места където вирее съответния продукт. Всички съставки на продуктите ни са от екологично чисти райони, за да бъдат максимално полезни и пълноценни. Постарали сме си всичко да съответства не само на световните стандарти за добра производствена практика, но и да бъде максимално натурално, като например опаковките, които са направени от естествени материали, които не влияят негативно на качествето на продукта: пластмасата която се използва е специален вид пластмаса за хранителната промишленост, която се внася от Испания, металните кутии са изработени от алуминии, който е безвреден за организма и са покрити със специален биологичен лак внос от Германия, който не позволява на външните условия да взаимодействат с продукта, хартиените опаковки са произведени от рециклирана хартия и т.н.
 18. Въпрос: При псориазис какво и как трябва да се приема?
  Отговор: Наскоро проведените клинични тествания на един от най-новите ни продукти - масажният ни крем от серията Мараяс Фейс, показаха изключително благоприятни резултати в комбинация с Биомилк Комфорт (храна). Дозите които бяха изпробвани са по 6 мерителни лъжици (x10 гр.) = 60 гр. храна - 3-ти пъти дневно по 2 лъжици и намазване на местата със силно лющене с масажния крем внимателно, а при по тежко засегнатите участъци и със самата субстанция разредена с минимално количество вода за максимална гъстота.
 19. Въпрос: Как трябва да се приемат продуктите за отслабване?
  Отговор: Хубаво е ако приемете продукта около 15-20 мин преди хранене. Ако не успеете можете да го направите и по време на храненето. Някой от продуктите ни за отслабване като Биомилк Папая Витал и Биомилк Витал съдържат всички необходими за нормалното функциониране на организма Ви вещества благодарение на което бихте могли да се храните и само с него разбира се в много по-големи количества от описаните на опаковката - от половин до една кутия от 250гр. на ден ако нямате някакво заболяване което да не позволява да пазите диета или ако не сте бременна.
 20. Въпрос: Ако човек е здрав какво може да си вземе за общо укрепване на организма?
  Отговор: Капсулните ни формули предлагат широк спектър на приложения и са много подходящи за поддържане на здравето. Бихме Ви препоръчали следните продукти ако сте физически здрави но желаете да подсилите организма си: - ако работите тежък умствен труд - Лактера Форте с женшен - тя дава много енергия ("слънчева"), стимулира умствената дейност и извежда токсичните вещества от организма. Много жени забелязват намаляване на килограмите си при редовна употреба на продукта. Женшенът е силен имуностимулатор. - ако работата ви е свързана с тежки физически натоварвания Ви предлагаме Биомилк Пауър Енерджи който премахва умората и дава невероятна сила. В комбинация с Лактера Форте резултата е още по-добър. - ако пък не се движите особенно много бихме Ви препоръчали Биомилк Папая Витал тъй като екзотичния коктейл от Папая, Ананас и Манго действат много освежаващо и освен това имат антицелулитен ефект. - ако сте жена над средната възраст и усещате дискомфорт силно Ви препоръчваме Биомилк Комфорт на капсули. Действието му е охлаждащо и невероятно успокояващо. Също така Лактера Релакс би ви помогнала да си отпочинете добре, да успокоите нервната си система и да спите дълбок и приятен сън. - ако цял ден сте на крак и от токчетата вените на краката ви са изкочили и ви болят бихме Ви препоръчали Биомилк Алое Вера, като можете да го комбинирате и с Биомилк Комфорт (капсули). - Лактера Вит е с витаминен премикс и е изключително полезен за всички възрасти, като пробиотика засища белтъчния ви глад и не впрекъснато както е при повечето витаминени продукти. - а за всички които обичат половинките си но вечер не могат да им обърнат исканото от тях внимание поради хилядите проблеми на главите им препоръчваме Меджик Пауър Еротик, който успешно премахва напрежението, като ви успокоява, но зарежда организма ви с енергия и подобрява настроението ви ;)
 21. Въпрос: Имате ли продукт съдържащ Бифидо бактерии?
  Отговор: Бифидо бактериите, са най ново открития вид бактерии, които дори не са и лакто бактерии. В човешкия организъм тази бактерия естествено присъства до започване на промените в организма ни свързани с навлизането ни в пуберитета. След това тази бактерия изчезва и не се появява повече. Все още не са проведени достатъчно изследвания дали трябва изкуствено да се вкарва в организма след като е изчезнала. Накой специалисти в крайните си мнения по въпроса твърдят че тази бактерия изкуствено вкарана в организма би могла да доведе до отделянето на оцетна киселина в стомаха. В нашите продукти използваме само и единствено ЛАКТОБАЦИЛУС БУЛГАРИКУС, който е с вековна история в ползването му и неопровержим в невероятно благоприятното въздействие върху човешкия организъм във всякаква възраст. Лактобацилус булгарикус е единственият лактобацил, който се препоръчва от Световната Здравна Организация и е най-едрия сред лактобацилите и съответно най-силният в борбата с "лошите бактерии". За различните ни продукти използваме различни щамове на Лактобацилус булгарикус, които имат доказано действие в сферата в която ги прилагаме.

  "Най-добрата храна за един народ, е тази която се ражда в земите му!" Проф. д-р Никола Александров